Поредната жизненонеобходима инжекция ще получи МБАЛ Св. Мина от Общината, предаде репортер на

...
Поредната жизненонеобходима инжекция ще получи МБАЛ Св. Мина от Общината, предаде репортер на
Коментари Харесай

Общината не изоставя МБАЛ Св. Мина, предстои среща за сливането

Поредната жизненонеобходима инжекция ще получи МБАЛ  " Св. Мина " от Общината, предаде кореспондент на Plovdiv24.bg . На сесия през актуалната седмица пловдивският Общинският съвет ще гласоподава разпределяне на безлихвена възмездена финансова помощ в размер на 1 320 000 лв. от бюджета на Община Пловдив. Средствата ще отидат за погасяване на заплати, отговорности към снабдители и други.

Съгласно решение на Общински съвет от 2017 година лечебното заведение се преобразява посредством вливане в МБАЛ  " Св. Пантелеймон ". Докато тече тази процедура Първа градска болница продължава да реализира лечебни дейности. През 2018-та година обаче приходите й са извънредно недостатъчни за покриване на разноските и старите отговорности. Има и фактическа неспособност да се разплати с личния състав, което постанова потребността от финансова поддръжка.

Plovdiv24.bg научи от свои източници, че в околните дни следва среща на ръководството на МБАЛ " Св. Мина " и МБАЛ  " Св. Пантелеймон " с представители на синдикатите, на която те ще ги срещнат с процеса по вливане.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР